Truffle

Yazar: SEDA

>truffles

Havalar o kadar sıcak ve bunaltıcı ki, canım ne birşey yapmak, ne de birşey yemek istiyor. Dün itibariyle ayağımı fena incittiğim ve ayakta duramadığım için de bu daha ne kadar böyle devam eder bilemiyorum. Ama blogu güncel tutmak istediğimden elimdeki resimlerle tarifleri eklemeye devam edeceğim tabi.

Kardeşimin pastasını yaparken tıraşlamadan kalan kek parçalarını dolaba kaldırmıştım. Yazlığa gitmeden önce bunları tüketmek için truffle yaptım. İlk anda pek ilgi gösterilmeyen truffları sıcaktan eriyip yayıldıkları için hemen buzdolabına kaldırdım fakat sonradan baktım ki buzdolabı her açılıp kapandığında birer birer eksildiler 🙂

Malzemeler

250 gram bitter çikolata
150 gram krema
100-150 gram kek

üzerine bulamak için;
fıstık tozu
kakao
pudra şekeri
çikolatalı pirinç patlağı

Kremayı küçük bir sos tenceresinin içinde ısıtın ve küçük parçalara bölünmüş çikolataları katıp eriyinceye kadar karıştırın. Robotta toz haline getirilmiş keki de ilave edin ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırarak birkaç saat bekletin. Bu sürenin sonunda iyice katılaşmış olmalı. Küçük bir kaşıkla parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Topları fıstık tozu, hindistan cevizi, kakao vs. bulayın.

Bu arada sevgili Nükhet Türkiye’ye gelmiş ve istediğim çiçek yapma setini dün bana ulaştırdı. Buradan ona bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.