Kırmızı Biber ve Körili Tavuk

Yazar: SEDA

Arşivde unutulmuş bir fotoğrafa denk gelince, bu tarifi uzun zamandır yapmadığımı fark ettim. Kısa süre içinde akşam yemeği hazırlamamam gereken dönemlere ait olan bu yemek, pratik olduğu kadar lezzetli de üstelik. Kişi sayısına göre kolayca ayarlanabilecek bu tarifte miktarları yazmayacağım. Hatta malzeme eklemesi ile lezzet katlaması da serbest. Misal; tane ya da mini koçan mısır ilavesi ile de gayet güzel oluyor.

Malzemeler

Tavuk kalça şiş

Kırmızı biber (kapya)

Soğan

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Köri

Sıcak su

– Tavuk etlerini yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın. Kırmızı biberleri şerit şerit doğrayın.

– Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kirmizi biberleri soğanlara ekleyerek kavurmaya devam edin.

– Tavuk etlerini de ilave edip yüksek ateşte beyazlaşıncaya kadar soteleyin. Az su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pisirin.

– Köri, tuz, karabiber ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın.